Loading...

Vanilka a prípravky z ne

Filtrovať
Zoradiť
4 Produktov

Vanilková soľ 100g - Vanissa


NOVINKA
Vanilková soľ 100g - Vanissa
Vanilková soľ. Balenie 100 g.
6,40 €
Nie je na sklade

100% vanilkový prášok z Madagaskaru 10g - Vanissa


NOVINKA
100% vanilkový prášok z Madagaskaru 10g - Vanissa
100% prášok z vanilkových strukov z Madagaskaru. Balenie 10 g.
9,50 €
Na sklade 5 ks

Vanilková soľ 500g - Vanissa


NOVINKA
Vanilková soľ 500g - Vanissa
Vanilková soľ. Balenie 500 g.
21,30 €
Na sklade posledný 1 kus

100% vanilkový prášok z Madagaskaru 250g - Vanissa


NOVINKA
DOPRAVA ZDARMA
100% vanilkový prášok z Madagaskaru 250g - Vanissa
100% prášok z vanilkových strukov z Madagaskaru. Balenie 250 g.
135,20 €
Na sklade posledný 1 kus

Vanilka je jedným z najcennejších korenín na svete, má jedinečnú chuť a vôňu a jej pestovanie je veľmi náročné. Ponúkame výrobky s vanilkou vyrobené zo špeciálne vybraných plodín z celého sveta. Výborne sa hodí do dezertov a sladkého pečiva. Pripravte si vanilkové rožky alebo koláčiky s vanilkovým krémom pre intenzívnu vanilkovú chuť. História vanilky sa začala písať v Mexiku v 14. storočí - miestni obyvatelia radi pridávali vanilku do kakaových nápojov, vody a medu, čo viedlo k intenzívnej chuti a vôni. Vanilkový nápoj nazývaný chocolatl priniesol do Európy conquistador H. Cortes. Vanilkové struky si rýchlo obľúbila španielska šľachta. Čoskoro nato sa vanilka objavila aj na anglickom dvore - odporúčala ju Alžbeta a lekárnik! Práve na anglickom dvore sa vanilka objavila aj v kozmetike. Je zaujímavé, že ručné opeľovanie kvetov vanilky bolo objavené až v 19. storočí (Edmund Albius). To bol prelom, ktorý umožnil rozbehnúť výrobu tohto aromatického korenia a rozšíriť pestovanie rastliny aj mimo jej rodného Mexika. To odštartovalo obrovský rozvoj vanilkového priemyslu na celom svete vrátane Madagaskaru, Austrálie a tichomorských ostrovov. Vanilka je veľmi náročná rastlina a vyžaduje si veľkú vytrvalosť - prvé úspechy sa dostavujú najskôr po troch rokoch. Korenie sa pestuje v tropickom podnebí, pretože potrebuje vysoké teploty aj vlhkosť. Vanilkové liany sa prepletajú s inými rastlinami, ktoré im poskytujú oporu. Ďalšou fázou je sušenie na slnku a v tieni - prvé trvá 6 týždňov (2/3 hodiny denne). Na vytvorenie 1 kg vanilky, ktorú tak milujeme pri pečení, je potrebných celých 6 kg vanilkových strukov. Rastliny sa opeľujú ručne - robia to ženy, ktoré sa nazývajú dohadzovačky. Musia byť veľmi opatrné, pretože kvet vanilky sa vyvíja len jeden deň za 2/3 roka. Plod, zelený struk podobný fazuli, sa vytvorí 9 mesiacov po opelení. Potom sa vanilkový struk musí zohriať - trvá to asi 3 minúty, potom sa dva dni parí vo vlnených prikrývkach.Pri tomto procese sa vyzráža aj prírodný aromatický vanilín, známy ako "vanilkový mráz". Poslednou fázou je zrenie vanilky, ktoré trvá až 2 mesiace. Vtedy chuť a vôňa korenia úplne dozrieva.

Top produkty sa triedia podľa predaja a skladovej dostupnosti, potom sa náhodne pridávajú produkty v zľave a nové produkty.

Tých 83 000+ spokojných zákazníkov nás inšpiruje k ďalšiemu zdokonaľovaniu našich služieb a rozširovaniu našej ponuky. Ďakujeme vám za dôveru, ktorú ste nám vložili.

Na sklade máme viacako 10 000 položiek. To znamená, že tovar označenýna sklade je naozajna sklade v našom sklade v Prahe 8. Tento tovar expedujeme najneskôr druhý deň.

Sme hrdí na to, že sme už spracovali viac ako 340 000 objednávok. Toto impozantné číslo nám dodáva dôveru a potvrdzuje našu oddanosť poskytovať vám najlepší možný servis. Vaša dôvera je pre nás kľúčová, a preto sa neustále snažíme zdokonaľovať naše služby a spĺňať vaše očakávania.

Máme kamennúpredajňuv Prahe 8. Vpredajni máme široký sortiment, tovar si tumôžete prezrieť a kúpiť. Naši vyškolení predavači vám radi poradia.

Navyšesa do našejpredajneľahko dostanete verejnou dopravou.

Môžeme vám ponúknuť skvelé ceny, pretože si väčšinu značiek dovážame priamo od výrobcov.

Garantujeme vám, že budete na 100 % spokojní. Pokiaľ nebudete, máte možnosťvrátiťtovar do 14 dní.