Panvice s keramickým povrchom sú veľmi odolné proti poškodeniu, ľahko sa udržujú, a majú navyše aj atraktívny vzhľad.
1. Panvice s keramickým povrchom možné používať na všetkých druhoch ohrevu – elektrike, plyne aj indukcii. Na indukciu je vhodné použiť tzv. adaptačný disk. Niektoré typy je možné použiť aj v klasickej alebo mikrovlnnej rúre.
2. Keramické panvice, ktoré majú plastové rukoväti, uchá alebo iné diely, sa neodporúča používať v rúre, a to ani v prípade, kedy výrobca uvádza, že plast odolá aj vysokým teplotám.
3. Plastové držadlá, uchá ani ďalšie časti nikdy nevystavujte priamemu zdroju tepla.
4. Pred prvým použitím riad dôkladne umyte teplou vodou s neutrálnymi, neagresívnymi a neabrazívnymi čistiacimi prípravkami. Takisto umývajte riad aj po každom použití.
5. V panviciach s keramickým povrchom je možné smaženie a pečenie aj bez tuku a pri teplotách až 400 °C. Môže sa v nich aj servírovať.
6. Keramický povrch panvíc je veľmi odolný, ale napriek tomu je vhodné pri varení používať drevené alebo silikónové kuchynské pomôcky.
7. Na umývanie a čistenie keramických panvíc nie sú vhodné prostriedky s obsahom chlóru, ani silné alkalické čistidlá, prípadne abrazívne prostriedky, suché alebo tekuté piesky a drôtenky, pretože môžu hladký povrch zničiť. Po umytí riad dôkladne osušte a vytrite.
8. Panvice s keramickým povrchom je možné umývať v umývačke riadu, ale na konci cyklu musia byť suché. Ak suché nie sú, dôkladne ich vytrite a dosušte ručne.
9. Keramické panvice nemajú žiadne zvláštne nároky na skladovanie, ale vždy dajte pozor, aby nedošlo k poškrabaniu alebo inému zničeniu ich povrchu.
10. V riade s keramickým povrchom je možné krátkodobé uskladnenie potravín, surovín aj hotových jedál.
Pri správnom používaní a údržbe budete keramické panvice používať naozaj veľmi dlho a budete s nimi určite po všetkých stránkach úplne spokojní.