Špeciálna forma na Anjelskú tortu (Angel food cake) s nožičkami na perfektnú cirkuláciu vzduchu, pri chladení hotovej torty. Táto hliníková forma má nepriľnavý povrch a nemusíte ju teda vymazávať (len v niektorých prípadoch formu odporúčame vymazať a vysypať ). Ak chcete, stačí formu vystriekať olejom na pečenie. Spodná časť s hrotom je vyberacia, korpus pôjde teda ľahko von z formy. Ak si chcete recept na Anjelskú tortu vyskúšať, nemala by vám táto forma chýbať. V klasickej forme sa korpus zle chladí a cesto stratí svoj objem.
Recept je jednoduchý: V elektrickom robote za pomoci šľahacej metly pri strednej rýchlosti, rozšľaháte 12 bielkov do peny, počas šľahania pridávajte jemne namletý cukor, zhruba 300 g a lyžičku vanilkového extraktu , pridať môžete aj štipku soli - na lepšie vyšľahanie. V niektorých receptoch sa uvádza ako prísada k bielkom lyžička vínneho kameňa – bielka budú po vyšľahaní naozaj pevné. Do vzniknutého snehu opatrne vmiešajte 300 g preosiateho jemného najlepšie cukrárskeho cukru – niekde sa nazýva podsypový cukor. V niektorých receptoch sa pridáva iba múka, zhruba 250 g, tá ale v originálnom recepte nie je. Hotovú zmes dáme jemne do formy na Angel cake, cesto na povrchu uhladíme cukrárskou paletkou, nakoniec formou trochu buchneme o stôl, aby sa vyhnal prebytočný vzduch.
Pečieme pri 160 °C zhruba 35 minút. Korpus musí byť na dotyk pružný a kôrka korpusu zlatá.
Teraz formu preklopte, špeciálne nožičky zabránia aby sa ku korpusu dostal vzduch a zaručujú tak perfektné postupné ochladenie piškótového cesta. Na ešte lepšie ochladenie korpusu, môžete využiť fľašu napr. od vína, na jej hrdlo položiť vnútorný tŕň formy, ten má otvor a práve doň fľaša dobre pasuje. Forma tak bude vo vyššej výške a cirkulácia bude ešte lepšia.
Po 1 hodine formu otočíme, opatrne vyberieme vnútornú časť tŕňa (ten je súčasťou spodnej časti formy a tak sa piškótové cesto krásne vyberie aj s tŕňom ). Pomocou cukrárskeho noža odlúpneme prípadnú pripečenú časť korpusu na tŕni a piškótové cesto dáme na tácku, alebo tanier.
Hotové piškótové cesto môžete jesť len tak, prípadne preliate sirupom, alebo sa často servíruje s čerstvým ovocím, ako sú jahody, čučoriedky, maliny a preliate smotanovým krémom a posypané kokosom.
Tých 83 000+ spokojných zákazníkov nás inšpiruje k ďalšiemu zdokonaľovaniu našich služieb a rozširovaniu našej ponuky. Ďakujeme vám za dôveru, ktorú ste nám vložili.
Na sklade máme viacako 10 000 položiek. To znamená, že tovar označenýna sklade je naozajna sklade v našom sklade v Prahe 8. Tento tovar expedujeme najneskôr druhý deň.
Sme hrdí na to, že sme už spracovali viac ako 340 000 objednávok. Toto impozantné číslo nám dodáva dôveru a potvrdzuje našu oddanosť poskytovať vám najlepší možný servis. Vaša dôvera je pre nás kľúčová, a preto sa neustále snažíme zdokonaľovať naše služby a spĺňať vaše očakávania.
Máme kamennúpredajňuv Prahe 8. Vpredajni máme široký sortiment, tovar si tumôžete prezrieť a kúpiť. Naši vyškolení predavači vám radi poradia.
Navyšesa do našejpredajneľahko dostanete verejnou dopravou.
Môžeme vám ponúknuť skvelé ceny, pretože si väčšinu značiek dovážame priamo od výrobcov.
Garantujeme vám, že budete na 100 % spokojní. Pokiaľ nebudete, máte možnosťvrátiťtovar do 14 dní.