Návod na použitie
V prípade týchto veľmi kvalitných nožov sa na rukoväti používajú výhradne prvotriedne materiály – PDM plast, tropické ušľachtilé drevo a taktiež 1000 rokov staré drevo olivovníka, ktoré pochádza z obmedzeného množstva stromov z odlesňovania prebiehajúceho pod štátnou kontrolou. Spracovanie sa vykonáva vhodnými zdravotne neškodnými potravinárskymi a biologickými látkami a procesmi.
Ako sa starať o nože Felix Solingen
1./ Oceľové nože s plastovou rukoväťou je možné umývať vodou, ale nie v umývačke riadu.
Odporúčame ich čistiť a sušiť ručne, aby sa zabránilo vzniku škvŕn na čepeli a zbytočným škodám na ostrí, ktoré môžu vzniknúť pôsobením agresívneho čistiaceho prostriedku alebo zlým uložením noža v umývačke riadu.
Po použití nože dôkladne omyte teplou vodou a potom dôkladne vysušte. Jedine tak budete mať vždy kvalitné a použiteľné nože!
2./ Nože s drevenou rukoväťou nie sú na umývanie v umývačke riadu vôbec vhodné! Kvôli zachovaniu dlhej životnosti nožov by sa mali umývať, čistiť a sušiť iba ručne. Drevené rukoväti nožov je dobré pravidelne potrieť olejom – môžeme použiť napríklad olivový kuchynský olej na šaláty.
3./ Nožom nikdy nerežte iné veci, než na ktoré je určený výrobcom. Kuchynský nôž nie je vhodný napríklad na sekanie kostí alebo krájanie mrazených potravín, v žiadnom prípade ho taktiež nepoužívajte ako skrutkovač alebo otvárač na konzervy.
4./ Pri pravidelnom používaní nože priebežne ostrite na ocieľke. Tým si zaistíte nielen ľahké rezanie a krájanie, ale aj ich dlhú životnosť.
5./ Ak chcete mať zaručené kvalitné krájanie a rezanie, musia byť nože vždy ostré a je nutné ich aj správne ukladať. Do zásuvky nože dávajte, len ak majú na ostrí ochranný kryt. Oveľa lepšie je ich uloženie v špeciálnom drevenom bloku alebo na magnetickej lište, ktorú je možné ľahko upevniť na stenu.
Nože by vždy mali byť mimo dosahu detí!